Δημήτρης Μπέλλος

CEO

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Μπέλλος είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στον κλάδο της ανάλυσης κατασκευών. Αρχικά, εργάστηκε ως βασικός μηχανικός έργων  στην ΕΚΑΤΕΡ Α.Ε., η οποία συγκαταλέγεται στις καλύτερες κατασκευαστικές της Βορείου Ελλάδος, με πολλά αξιόλογα έργα στο ιστορικό της.

Στην πορεία εντάχθηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και εργάστηκε για 11 χρόνια στη θέση του Διευθυντή του ΙIΕΚ ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη. Στην γκάμα των αρμοδιοτήτων του συμπεριλαμβάνονται πολλές σχετικά με το management, το marketing, το HR, την καινοτομία (innovation), τις πωλήσεις, την οικονομική διαχείριση, τα προγράμματα εκπαίδευσης, τις αδειοδοτήσεις κ.ά. Κατά τη διάρκεια απασχόλησής του εκεί πέτυχε την ανάπτυξη και καταξίωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος στον μέγιστο βαθμό. Επιπλέον, συνέβαλε στην αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του εκπαιδευτηρίου στην Αθήνα, καθώς και στην ίδρυση νέων παραρτημάτων στα Ιωάννινα, την Καλαμάτα και την Ξάνθη. Παράλληλα με την εργασία του στο IΙΕΚ, εργαζόταν έως το 2016 ως ομόρρυθμος εταίρος σε κατασκευαστική εταιρεία μαζί με τον αρχιτέκτονα αδελφό του, με κύριο αντικείμενο τις κατασκευές, τις άδειες, τις μελέτες καθώς και άλλες δράσεις του κλάδου. Το διάστημα 2016-2019 εργάστηκε σε διευθυντικές και διοικητικές θέσεις στα μεγαλύτερα ΙIΕΚ της χώρας, όπως το New York College, τα ΙΙΕΚ ΑΛΦΑ, ΟΜΗΡΟΣ και ΠΑΣΤΕΡ. Από τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβε τη Διεύθυνση της ALUMIL Academy, η οποία περιλάμβανε έως τότε την τεχνική υποστήριξη. Με τη συμβολή του, η Ακαδημία προχώρησε σε νέες καινοτόμες υπηρεσίες, όπως την επαγγελματική κατάρτιση νέων, την εξατομικευμένη τεχνική υποστήριξη κατασκευαστών, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και εξειδικευμένων σεμιναρίων τύπου roadshow, στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση και διαρκή εξέλιξη του κλάδου.

Από τον Ιανουάριο του 2022 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου (CEO) της νέας εταιρείας Architectural Aluminium Academy, με μετόχους την ALUMIL, το Α.Π.Θ., το ΠΑΜΑΚ, τη D-CUBE, την ATLANTIS κ.ά.