Η επιλογή επαγγέλματος είναι μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου. Στην Ελλάδα, η ζήτηση για τεχνικά επαγγέλματα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για άρτια καταρτισμένους και εξειδικευμένους τεχνικούς. Η τάση αυτή αναδεικνύει τη σημασία της εξειδίκευσης σε διάφορους τεχνικούς κλάδους και συμβάλλει στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Τι κάνει τα Τεχνικά Επαγγέλματα να ξεχωρίζουν

Ανώνυμο σχέδιο 29

Σταθερότητα εργασίας

Τα τεχνικά επαγγέλματα έχουν υψηλή ζήτηση, γιατί παρέχουν εργασιακή σταθερότητα και ασφάλεια, καθώς και τη δυνατότητα αυτοαπασχόλησης μέσα από τη δημιουργία ατομικών επιχειρήσεων.

Καλές αποδοχές

Τα περισσότερα τεχνικά επαγγέλματα παρέχουν υψηλές αμοιβές, καθώς στην αγορά υπάρχει έλλειψη ειδικευμένων τεχνικών.

Ευκαιρίες εξέλιξης

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εξειδίκευση και επαγγελματική εξέλιξη οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλόβαθμες θέσεις.

Πρακτική εργασία

Καθώς τα τεχνικά επαγγέλματα είναι πρακτικά, η ικανοποίηση που προσφέρουν είναι μεγάλη γιατί οι επαγγελματίες βλέπουν άμεσα τα χειροπιαστά αποτελέσματα της εργασίας τους.

Διεθνής καριέρα

Οι τεχνικές δεξιότητες αναγνωρίζονται και μπορούν να εφαρμοστούν παγκοσμίως, προσφέροντας ευκαιρίες εργασίας σε άλλες χώρες.

Συμβολή στην κοινωνία

Οι επαγγελματίες τεχνικοί συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, καθώς είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή, συντήρηση και επισκευή σημαντικών υποδομών και συστημάτων.

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Τεχνικός Κουφωμάτων

Ο Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου μεταμορφώνει χώρους και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μέσα από την κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων που συνδυάζουν αισθητική, λειτουργικότητα και επιδόσεις. Η Ακαδημία της ALUMIL διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών για τη δημιουργία άρτια εκπαιδευμένων Τεχνικών Κουφωμάτων που διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να κατασκευάζουν, να εγκαθιστούν, να συντηρούν και να επισκευάζουν κουφώματα.

  • Σε ποιους απευθύνεται: Σε άτομα χωρίς ή με ελάχιστη εμπειρία
  • Διάρκεια σπουδών: 2 ακαδημαϊκά εξάμηνα
  • Τοποθεσία μαθημάτων: Στις εγκαταστάσεις της ALUMIL σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • Δίνεται βεβαίωση σπουδών | Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης από Τρίτο Ανεξάρτητο Φορέα
ΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Γιατί να σπουδάσεις Τεχνικός Κουφωμάτων

Πέρα από τα οφέλη των τεχνικών επαγγελμάτων, ο Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου έχει κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα που σχετίζονται με τον κλάδο:

Αναπτυσσόμενος κλάδος

Ο κλάδος του αλουμινίου είναι o 2ος εξαγωγικότερος στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως στην παραγωγή αλουμινίου. Το 25% της εγχώριας παραγωγής αξιοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο.

Στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων

Το επάγγελμα συνδέεται άμεσα με τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία νέων και τη μετατροπή υφιστάμενων κτιρίων σε μηδενικής κατανάλωσης και μηδενικών εκπομπών έως το 2050.

Αυξημένη ζήτηση

Η αυξανόμενη ζήτηση για ενεργειακά αποδοτικά κτίρια δημιουργεί μία συνεχή ανάγκη για τεχνικούς που εξειδικεύονται στην κατασκευή και εγκατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου κορυφαίας ποιότητας.

Συνεχής εξέλιξη

Η διαρκής εξέλιξη της τεχνολογίας και των υλικών στον τομέα των κουφωμάτων, προσφέρει στους επαγγελματίες ευκαιρίες για συνεχή εκπαίδευση και επαγγελματική ανάπτυξη.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ

Τεχνικός Κουφωμάτων

Μάθε τα πάντα για το πρόγραμμα

Εξασφάλισε τη θέση σου