Oλοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών για τη δημιουργία άρτια εκπαιδευμένων Τεχνικών Κουφωμάτων Αλουμινίου που διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να κατασκευάζουν, να εγκαθιστούν, να συντηρούν, και να επισκευάζουν κουφώματα.

 • Σε ποιους απευθύνεται: Σε όσους έχουν ελάχιστη ή καθόλου σχετική εμπειρία και επιθυμούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε έναν κλάδο που προσφέρει προοπτικές άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης.
 • Διάρκεια σπουδών: 2 ακαδημαϊκά εξάμηνα | 120 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης | 480 ώρες πρακτικής εξάσκησης
 • Τοποθεσία μαθημάτων: Στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της ALUMIL σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
 • Δίνεται βεβαίωση σπουδών | Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης από Τρίτο Ανεξάρτητο Φορέα
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣOΤΕΡΑ;

Παρακολούθησε το βίντεο

Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις πτυχές του επαγγέλματος, με στόχο την πολύπλευρη κατάρτιση των σπουδαστών πάνω στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου αλλά και το επιτυχημένο «επιχειρείν».

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Γιατί να σπουδάσεις Τεχνικός Κουφωμάτων

Ένας κλάδος που ευδοκιμεί

Ο κλάδος του αλουμινίου είναι o 2ος εξαγωγικότερος κλάδος στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως στην παραγωγή αλουμινίου. Το 25% της εγχώριας παραγωγής αξιοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο.

Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

Ο τεχνικός κουφωμάτων αλουμινίου είναι ένα από τα καλύτερα αμειβόμενα τεχνικά επαγγέλματα, με υψηλή ζήτηση και άμεση αποκατάσταση.

Ένα επάγγελμα με θετικό αποτύπωμα

Πρόκειται για ένα επάγγελμα που συμβάλλει ενεργά στη βελτίωση του τρόπου που ζούμε, σε κτίρια ενεργειακά αποδοτικά που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων

Το επάγγελμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία νέων και τη μετατροπή υφιστάμενων κτιρίων σε μηδενικής κατανάλωσης και μηδενικών εκπομπών έως το 2050. 

ΒΡΕΣ ΑΜΕΣΑ

Επαγγελματική Αποκατάσταση

H Ακαδημία διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών στον κλάδο της κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου. Έτσι, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου και αποκτούν πολύτιμες διασυνδέσεις που τους δίνουν τη δυνατότητα να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά εργασίας. Οι απόφοιτοι του προγράμματος  μπορούν να απασχοληθούν:

 • Σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εμπορία, κατασκευή, και εγκατάσταση παντός τύπου κουφωμάτων αλουμινίου.
 • Ως ελεύθεροι επαγγελματίες που αναλαμβάνουν εργολαβικά την προμήθεια, κατασκευή, εγκατάσταση, και συντήρηση κουφωμάτων αλουμινίου.
 • Ως τεχνίτες σε εταιρείες διέλασης.
aaa instructor
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ

Εκπαιδευτικές Ενότητες

Ιστορική αναδρομή στο επάγγελμα, αποτύπωση βασικής νομοθεσίας, τάσεις απασχόλησης.

Οργανόγραμμα, μέγεθος επιχείρησης, τομείς παραγωγής οικονομίας.

Ανοιγόμενα, συρόμενα, εξαρτήματα, outdoor.

Γραμμές Σχεδίασης, Επιμέτρηση κουφώματος, Προβολές - κατόψεις/όψεις, τομές.

Διεθνές Σύστημα Μονάδων SI. Αγγλοσαξονικό σύστημα μέτρησης.

Αρχές της Στατικής. Βαθμωτά και διανυσματικά μεγέθη. Είδη δυνάμεων.

Εργαλεία & Δεξιότητες για την χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού. Απλά εργαλεία χειρός. Ηλεκτρικά εργαλεία χειρός. Πρεσάκια διάτρησης. Εργαλειομηχανές. CNC. Καρότσια και πάγκοι εργασίας. Εργαλειοθήκες

Γενικές Υποχρεώσεις Εργοδότη/Εργαζόμενου. Τεχνικός Ασφαλείας. Αιτίες ατυχημάτων και μέτρα προφύλαξης. Σήμανση εργασιακού χώρου.

Ανοιγόμενα - Συρόμενα. Μηχανική κατεργασία. Συναρμολόγηση. Συντελεστές. Βαφές προφίλ. Πιστοποίηση επιφανειακών Διεργασιών.

Κράματα αλουμινίου. Γραμμές παραγωγής. Ανακύκλωση. Υάλωση. Σύνθετα πάνελ. Woodee. Woodalux.

Μέθοδοι παραγωγής. Χωροθέτηση μηχανολογικού εξοπλισμού. Νεκροί χρόνοι- Αξιακή ροή. Χρόνος Τακτ. Κοστολόγηση.

Ορισμός Ποιότητας. Βασικές έννοιες. Λιτή φιλοσοφία. Μεθοδολογία 6σ (Six Sigma). ISO. Προβλήματα Ποιότητας Ελέγχου στα προφίλ.

Είδη και τύποι επικοινωνίας. Στάδια επικοινωνίας. Πλάνο Marketing. Μείγμα Marketing. Branding.

Τρόποι και συστήματα αποθήκευσης. Μέθοδος «Πάνω στην ώρα». Είδη αποθεμάτων. Παλέτες.  Γραμμωτός κώδικας – barcode.

Κατηγορίες- τυπολογίες. Αισθητική. Τρόπος κατασκευής. Εξαρτήματα - συνδεσμολογία.

Υαλοπετάσματα. Πέργκολες. Επενδύσεις / Περιφράξεις.

Πόρτες και ανοιγόμενα συστήματα με κολλητό πάνελ SD. Μέθοδος κόλλησης.

Εισαγωγή. Εξαρτήματα - κατασκευή. Τοποθέτηση υαλοπίνακα.

Δοκιμές Τύπου - Πρότυπα. Νομοθεσία.

Κανονισμοί, πρότυπα και παραδείγματα σήμανσης για Προϊόντα Δομικών Κατασκευών. Σύνταξη τεχνικού φακέλου. KENAK.

Θεωρία συγκολλήσεων. Μέθοδοι. Τεχνικές σύνδεσης.

Στάδια και συντελεστές εγκατάστασης. Αντικατάσταση κουφώματος. Παράδοση – επίδειξη καλής λειτουργίας.

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ

Εκπαιδευτές Προγράμματος

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από άριστα καταρτισμένους εκπαιδευτές με πολυετή εργασιακή εμπειρία στον κλάδο, έχοντας συμμετάσχει σε διεθνή έργα υψηλών απαιτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Είπαν οι σπουδαστές μας

/
quotes 1
Η φοίτησή μου στο πρόγραμμα της Ακαδημίας «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου» μου έδωσε τη δυνατότητα να εξελίξω τις γνώσεις μου σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, επενδύοντας σε ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη της οικογενειακής επιχείρησης, μέσα από ένα ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών. Το επίπεδο των εκπαιδευτών και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της Ακαδημίας με βοήθησαν να παρακολουθήσω και να ολοκληρώσω το πρόγραμμα με επιτυχία, με στόχο την προεταοιμασία για την πιστοποίηση από τρίτο ανεξάρτητο φορέα.
 

Αδραμάνης Παναγιώτης

Επέλεξα το πρόγραμμα «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου» διότι συνδυάζει την εξειδικευμένη θεωρητική γνώση με την πρακτική εξάσκηση, και πλέον έχω πάρει όλα τα εφόδια προκειμένου να μπορώ να ανταπεξέλθω στα πιο απαιτητικά έργα. Δείτε Περισσότερα
Ευάγγελος Ζηρδελής

Ευάγγελος Ζηρδελής

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας προσφέρει στον σπουδαστή νέες επαγγελματικές προοπτικές για να ξεκινήσει μια επιτυχημένη καριέρα σε ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα επαγγέλματα στην Ελλάδα. Αυτό που μου άρεσε πολύ στο πρόγραμμα είναι ότι γνωρίσαμε άτομα με τα κατάλληλα εφόδια που μας μετέφεραν τις γνώσεις τους για νέους τρόπους κατασκευής και εγκατάστασης κουφωμάτων. Δείτε Περισσότερα
Μπαρούτας Χαράλαμπος

Μπαρούτας Χαράλαμπος

Θα πρότεινα το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε όποιον θέλει να ενταχθεί στον κλάδο γιατί προσφέρει σύγχρονες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Δείτε Περισσότερα
Καρανάτσιος Δημήτρης

Καρανάτσιος Δημήτρης

Η συνεργασία της Architectural Aluminium Academy με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εγγυάται την υψηλή ποιότητα των σπουδών μας και μας δίνει τη σιγουριά ότι η επιλογή μας έχει τη σφραγίδα δύο κορυφαίων ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Δείτε Περισσότερα
Ιωάννης Βούτος

Ιωάννης Βούτος

ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Eξασφάλισε τη θέση σου!


  ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ;

  Ρώτησε τους ειδικούς

   Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

   Το πρόγραμμα εκπαίδευσης «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου» απευθύνεται:

   • Σε νέους που επιθυμούν να θέσουν τα σωστά θεμέλια και να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε έναν κλάδο που προσφέρει προοπτικές άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης.
   • Σε εργαζόμενους στον κλάδο που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους.
   • Σε όσους επιθυμούν ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα, σε έναν τομέα με προοπτικές άμεσης αποκατάστασης.

   Πολύ εύκολα, συμπληρώνοντας τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ένας εκπρόσωπος της Ακαδημίας θα επικοινωνήσει μαζί σας όσο το δυνατόν συντομότερα.

   Το πρόγραμμα διαρκεί 600 διδακτικές ώρες, ολοκληρώνεται σε ένα έτος, και υλοποιείται στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της ALUMIL σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα και τεχνογνωσία του προγράμματος.

   Το πρόγραμμα υλοποιείται μία φορά κάθε έτος και η έναρξη μαθημάτων γίνεται τον Οκτώβριο. Τα μαθήματα πραγματοποιείται σε ολιγομελή τμήματα των 10 - 15 ατόμων.

   Για να διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη κατάρτιση των σπουδαστών, παρέχεται πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που περιλαμβάνει:

   • Σημειώσεις σε έντυπη και ψηφιακή μορφή
   • Πρόσβαση στη βιβλιοθήκη της Architectural Aluminium Academy, σε μία συλλογή από σχετικά άρθρα, βιβλία και δημοσιεύματα
   • Εκπαιδευτικά video
   • Τεχνικά εγχειρίδια

   Στις άμεσες προτεραιότητες της Ακαδημίας είναι να διοχετεύσει τους αποφοίτους της στον κλάδο, αξιοποιώντας το δίκτυο συνεργατών της που διαθέτει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

   Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης της Ακαδημίας, οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις Πιστοποίησης Ατομικών Προσόντων, οι οποίες διενεργούνται από Τρίτο Ανεξάρτητο Φορέα,  και στη συνέχεια να λάβουν την αντίστοιχη πιστοποίηση.

   ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ

   Σπουδαστές εν δράσει!