Oλοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, στόχος του οποίου είναι η δημιουργία άρτια εκπαιδευμένων Τεχνικών Κουφωμάτων Αλουμινίου που διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να κατασκευάζουν, να εγκαθιστούν, να συντηρούν, και να επισκευάζουν κουφώματα.

 • Σε ποιους απευθύνεται: Σε νέους/νέες με ελάχιστη ή χωρίς σχετική εμπειρία και επιθυμούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε έναν κλάδο που προσφέρει προοπτικές άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης.
 • Διάρκεια σπουδών: 2 ακαδημαϊκά εξάμηνα | 120 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης | 480 ώρες πρακτικής εξάσκησης
 • Τοποθεσία μαθημάτων: Στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της ALUMIL σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
 • Δίνεται βεβαίωση σπουδών | Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης από Τρίτο Ανεξάρτητο Φορέα
Δείτε το βίντεο

Παρουσίαση Προγράμματος Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου

Το πρόγραμμα του Τεχνικού Κουφωμάτων Αλουμινίου στοχεύει στην εκπαίδευση νέων που επιθυμούν να καταρτιστούν σε ένα ανερχόμενο επάγγελμα του κατασκευαστικού κλάδο.

Γιατί να σπουδάσεις Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου

Ένας κλάδος που ευδοκιμεί

Ο κλάδος του αλουμινίου είναι o 2ος εξαγωγικότερος κλάδος στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως στην παραγωγή αλουμινίου. Το 25% της εγχώριας παραγωγής αξιοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο.

Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

Ο τεχνικός κουφωμάτων αλουμινίου είναι ένα από τα καλύτερα αμειβόμενα τεχνικά επαγγέλματα, με υψηλή ζήτηση και άμεση αποκατάσταση.

Ένα επάγγελμα με θετικό αποτύπωμα

Πρόκειται για ένα επάγγελμα που συμβάλλει ενεργά στη βελτίωση του τρόπου που ζούμε, σε κτίρια ενεργειακά αποδοτικά που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων

Το επάγγελμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία νέων και τη μετατροπή υφιστάμενων κτιρίων σε μηδενικής κατανάλωσης και μηδενικών εκπομπών έως το 2050. 

ΒΡΕΙΤΕ ΑΜΕΣΗ

Επαγγελματική Αποκατάσταση

H Ακαδημία διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών στον κλάδο της κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου. Έτσι, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου και αποκτούν πολύτιμες διασυνδέσεις που τους δίνουν τη δυνατότητα να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά εργασίας.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος  μπορούν να απασχοληθούν:

 • Σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εμπορία, κατασκευή και τοποθέτηση παντός τύπου κουφωμάτων αλουμινίου.
 • Ως ελεύθεροι επαγγελματίες που αναλαμβάνουν εργολαβικά την προμήθεια, κατασκευή, τοποθέτηση και συντήρηση κουφωμάτων αλουμινίου.
 • Ως τεχνίτες σε εταιρείες διέλασης
aaa instructor
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα

Ιστορική αναδρομή στο επάγγελμα, αποτύπωση βασικής νομοθεσίας, τάσεις απασχόλησης.

Οργανόγραμμα, μέγεθος επιχείρησης, τομείς παραγωγής οικονομίας.

Ανοιγόμενα, συρόμενα, εξαρτήματα, outdoor.

Γραμμές Σχεδίασης, Επιμέτρηση κουφώματος, Προβολές - κατόψεις/όψεις, τομές.

Διεθνές Σύστημα Μονάδων SI. Αγγλοσαξονικό σύστημα μέτρησης.

Αρχές της Στατικής. Βαθμωτά και διανυσματικά μεγέθη. Είδη δυνάμεων.

Εργαλεία & Δεξιότητες για την χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού. Απλά εργαλεία χειρός. Ηλεκτρικά εργαλεία χειρός. Πρεσάκια διάτρησης. Εργαλειομηχανές. CNC. Καρότσια και πάγκοι εργασίας. Εργαλειοθήκες

Γενικές Υποχρεώσεις Εργοδότη/Εργαζόμενου. Τεχνικός Ασφαλείας. Αιτίες ατυχημάτων και μέτρα προφύλαξης. Σήμανση εργασιακού χώρου.

Ανοιγόμενα - Συρόμενα. Μηχανική κατεργασία. Συναρμολόγηση. Συντελεστές. Βαφές προφίλ. Πιστοποίηση επιφανειακών Διεργασιών.

Κράματα αλουμινίου. Γραμμές παραγωγής. Ανακύκλωση. Υάλωση. Σύνθετα πάνελ. Woodee. Woodalux.

Μέθοδοι παραγωγής. Χωροθέτηση μηχανολογικού εξοπλισμού. Νεκροί χρόνοι- Αξιακή ροή. Χρόνος Τακτ. Κοστολόγηση.

Ορισμός Ποιότητας. Βασικές έννοιες. Λιτή φιλοσοφία. Μεθοδολογία 6σ (Six Sigma). ISO. Προβλήματα Ποιότητας Ελέγχου στα προφίλ.

Είδη και τύποι επικοινωνίας. Στάδια επικοινωνίας. Πλάνο Marketing. Μείγμα Marketing. Branding.

Τρόποι και συστήματα αποθήκευσης. Μέθοδος «Πάνω στην ώρα». Είδη αποθεμάτων. Παλέτες.  Γραμμωτός κώδικας – barcode.

Κατηγορίες- τυπολογίες. Αισθητική. Τρόπος κατασκευής. Εξαρτήματα - συνδεσμολογία.

Υαλοπετάσματα. Πέργκολες. Επενδύσεις / Περιφράξεις.

Πόρτες και ανοιγόμενα συστήματα με κολλητό πάνελ SD. Μέθοδος κόλλησης.

Εισαγωγή. Εξαρτήματα - κατασκευή. Τοποθέτηση υαλοπίνακα.

Δοκιμές Τύπου - Πρότυπα. Νομοθεσία.

Κανονισμοί, πρότυπα και παραδείγματα σήμανσης για Προϊόντα Δομικών Κατασκευών. Σύνταξη τεχνικού φακέλου. KENAK.

Θεωρία συγκολλήσεων. Μέθοδοι. Τεχνικές σύνδεσης.

Στάδια και συντελεστές εγκατάστασης. Αντικατάσταση κουφώματος. Παράδοση – επίδειξη καλής λειτουργίας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

Εκπαιδευτές Προγράμματος

Μέσα από τη συνεχή καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών της Ακαδημίας, οι σπουδαστές αποκτούν τεχνικές γνώσεις και αναπτύσσουν τις απαιτούμενες δεξιότητες για την κατασκευή, εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή κουφωμάτων αλουμινίου.

Συμπληρώστε τη φόρμα

Αίτηση Εκπαίδευσης


  ΑΠΟΨΕΙΣ

  Είπαν οι σπουδαστές μας

  /
  quotes 1
  Η φοίτησή μου στο πρόγραμμα της Ακαδημίας «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου» μου έδωσε τη δυνατότητα να εξελίξω τις γνώσεις μου σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, επενδύοντας σε ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη της οικογενειακής επιχείρησης, μέσα από ένα ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών. Το επίπεδο των εκπαιδευτών και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της Ακαδημίας με βοήθησαν να παρακολουθήσω και να ολοκληρώσω το πρόγραμμα με επιτυχία, με στόχο την προεταοιμασία για την πιστοποίηση από τρίτο ανεξάρτητο φορέα.
   

  Αδραμάνης Παναγιώτης Δ. | Αριδαία ΠΕΛΛΑΣ

  Επέλεξα το πρόγραμμα «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου» διότι συνδυάζει την εξειδικευμένη θεωρητική γνώση με την πρακτική εξάσκηση, και πλέον έχω πάρει όλα τα εφόδια προκειμένου να μπορώ να ανταπεξέλθω στα πιο απαιτητικά έργα. Δείτε Περισσότερα
  Ευάγγελος Ζηρδελής

  Ευάγγελος Ζηρδελής | Απόφοιτος Β΄ Κύκλου Σπουδών | Θεσσαλονίκη

  Το πρόγραμμα της Ακαδημίας προσφέρει στον σπουδαστή νέες επαγγελματικές προοπτικές για να ξεκινήσει μια επιτυχημένη καριέρα σε ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα επαγγέλματα στην Ελλάδα. Αυτό που μου άρεσε πολύ στο πρόγραμμα είναι ότι γνωρίσαμε άτομα με τα κατάλληλα εφόδια που μας μετέφεραν τις γνώσεις τους για νέους τρόπους κατασκευής και εγκατάστασης κουφωμάτων. Δείτε Περισσότερα
  Μπαρούτας Χαράλαμπος

  Μπαρούτας Χαράλαμπος | Απόφοιτος Β΄ Κύκλου Σπουδών | Θεσσαλονίκη

  Θα πρότεινα το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε όποιον θέλει να ενταχθεί στον κλάδο γιατί προσφέρει σύγχρονες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Δείτε Περισσότερα
  Καρανάτσιος Δημήτρης

  Καρανάτσιος Δημήτρης | Απόφοιτος Β΄ Κύκλου Σπουδών | Θεσσαλονίκη

  Η συνεργασία της Architectural Aluminium Academy με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εγγυάται την υψηλή ποιότητα των σπουδών μας και μας δίνει τη σιγουριά ότι η επιλογή μας έχει τη σφραγίδα δύο κορυφαίων ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Δείτε Περισσότερα
  Ιωάννης Βούτος

  Ιωάννης Βούτος | Απόφοιτος Β΄ Κύκλου Σπουδών | Αθήνα

  FAQS

  Ρωτήστε τους ειδικούς

   Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

   Το πρόγραμμα εκπαίδευσης 600 ωρών, με τίτλο «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου» σπευθύνεται σε αυτούς που επιθυμούν να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στον κλάδο των Αρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου.

   Πολύ εύκολα, συμπληρώνοντας τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ένας εκπρόσωπος της Ακαδημίας θα επικοινωνήσει μαζί σας όσο το δυνατόν συντομότερα.

   Το πρόγραμμα διαρκεί 600 διδακτικές ώρες, ολοκληρώνεται σε ένα έτος και υλοποιείται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Ακαδημίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

   Το πρόγραμμα των 600 ωρών υλοποιείται 1 φορά κάθε έτος, σε ολιγομελή τμήματα των 20-25 ατόμων, με έμπειρους εκπαιδευτές της Ακαδημίας και εκπροσώπους φορέων από τον κλάδο του Αλουμινίου στην Ελλάδα.

   Στις άμεσες προτεραιότητες της Ακαδημίας είναι να διοχετεύσει τους αποφοίτους της στον επαγγελματικό κλάδο του Αλουμίνιου, αξιοποιώντας το δίκτυο των συνεργατών της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

   Με την επιτυχή παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ακαδημίας , οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις Πιστοποίησης Ατομικών Προσόντων, οι οποίες διενεργούνται από Τρίτο Ανεξάρτητο Φορέα,  και στη συνέχεια να λάβουν την αντίστοιχη πιστοποίηση.

   ΦΟΙΤΗΤΕΣ

   ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!