Διάρκεια Σπουδών

Η φοίτηση στην Aκαδημία διαρκεί ένα έτος και χωρίζεται σε δύο εξάμηνα που περιλαμβάνουν θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση, η οποία φτάνει έως και τις 600 διδακτικές ώρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών. Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος, με δυνατότητα πιστοποίησης από τρίτο ανεξάρτητο φορέα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα

Ιστορική αναδρομή στο επάγγελμα, αποτύπωση βασικής νομοθεσίας, τάσεις απασχόλησης.

Οργανόγραμμα, μέγεθος επιχείρησης, τομείς παραγωγής οικονομίας.

Ανοιγόμενα, συρόμενα, εξαρτήματα, outdoor.

Γραμμές Σχεδίασης, Επιμέτρηση κουφώματος, Προβολές - κατόψεις/όψεις, τομές.

Διεθνές Σύστημα Μονάδων SI. Αγγλοσαξονικό σύστημα μέτρησης.

Αρχές της Στατικής. Βαθμωτά και διανυσματικά μεγέθη. Είδη δυνάμεων.

Εργαλεία & Δεξιότητες για την χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού. Απλά εργαλεία χειρός. Ηλεκτρικά εργαλεία χειρός. Πρεσάκια διάτρησης. Εργαλειομηχανές. CNC. Καρότσια και πάγκοι εργασίας. Εργαλειοθήκες

Γενικές Υποχρεώσεις Εργοδότη/Εργαζόμενου. Τεχνικός Ασφαλείας. Αιτίες ατυχημάτων και μέτρα προφύλαξης. Σήμανση εργασιακού χώρου.

Ανοιγόμενα - Συρόμενα. Μηχανική κατεργασία. Συναρμολόγηση. Συντελεστές. Βαφές προφίλ. Πιστοποίηση επιφανειακών Διεργασιών.

Κράματα αλουμινίου. Γραμμές παραγωγής. Ανακύκλωση. Υάλωση. Σύνθετα πάνελ. Woodee. Woodalux.

Μέθοδοι παραγωγής. Χωροθέτηση μηχανολογικού εξοπλισμού. Νεκροί χρόνοι- Αξιακή ροή. Χρόνος Τακτ. Κοστολόγηση.

Ορισμός Ποιότητας. Βασικές έννοιες. Λιτή φιλοσοφία. Μεθοδολογία 6σ (Six Sigma). ISO. Προβλήματα Ποιότητας Ελέγχου στα προφίλ.

Είδη και τύποι επικοινωνίας. Στάδια επικοινωνίας. Πλάνο Marketing. Μείγμα Marketing. Branding.

Τρόποι και συστήματα αποθήκευσης. Μέθοδος «Πάνω στην ώρα». Είδη αποθεμάτων. Παλέτες.  Γραμμωτός κώδικας – barcode.

Κατηγορίες- τυπολογίες. Αισθητική. Τρόπος κατασκευής. Εξαρτήματα - συνδεσμολογία.

Υαλοπετάσματα. Πέργκολες. Επενδύσεις / Περιφράξεις.

Πόρτες και ανοιγόμενα συστήματα με κολλητό πάνελ SD. Μέθοδος κόλλησης.

Εισαγωγή. Εξαρτήματα - κατασκευή. Τοποθέτηση υαλοπίνακα.

Δοκιμές Τύπου - Πρότυπα. Νομοθεσία.

Κανονισμοί, πρότυπα και παραδείγματα σήμανσης για Προϊόντα Δομικών Κατασκευών. Σύνταξη τεχνικού φακέλου. KENAK.

Θεωρία συγκολλήσεων. Μέθοδοι. Τεχνικές σύνδεσης.

Στάδια και συντελεστές εγκατάστασης. Αντικατάσταση κουφώματος. Παράδοση – επίδειξη καλής λειτουργίας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

Εκπαιδευτές Ακαδημίας

Μέσα από τη συνεχή καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών της Ακαδημίας, οι σπουδαστές αποκτούν τεχνικές γνώσεις και αναπτύσσουν τις απαιτούμενες δεξιότητες για την κατασκευή, εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή κουφωμάτων αλουμινίου.

Δείτε το βίντεο

Παρουσίαση Προγράμματος Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου

Το πρόγραμμα του Τεχνικού Κουφωμάτων Αλουμινίου στοχεύει στην εκπαίδευση νέων που επιθυμούν να καταρτιστούν σε ένα ανερχόμενο επάγγελμα του κατασκευαστικού κλάδου (τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα).

ΑΜΕΣΗ

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Στην Aκαδημία, διαθέτουμε ένα τεράστιο δίκτυο συνεργατών από τον κλάδο της κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου. Έτσι, κάθε απόφοιτος της Ακαδημίας ως κάτοχος του διπλώματος «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου», έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί δυναμικά στην αγορά εργασίας και να βρει άμεσα μια θέση ως:

\ Τεχνίτης σε εταιρείες διέλασης.

\ Μισθωτός υπάλληλος επιχείρησης που ασχολείται με την εμπορία, κατασκευή και τοποθέτηση παντός τύπου κουφωμάτων αλουμινίου.

\ Ελεύθερος επαγγελματίας που αναλαμβάνει εργολαβικά την προμήθεια, κατασκευή, τοποθέτηση και συντήρηση κουφωμάτων αλουμινίου, μετά από την προϋπηρεσία του ως βοηθός σε έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου.

Δίνεται Bεβαίωση με δυνατότητα πιστοποίησης από Τρίτο Ανεξάρτητο Φορέα.

Group 9
aaa instructor
παντα διπλα σας

Επικοινωνήστε μαζί μας

  Με ποιον τρόπο προτιμάτε να επικοινωνήσουμε μαζί σας;
  ΑΠΟΨΕΙΣ

  Είπαν οι σπουδαστές μας

  quotes 1
  Η φοίτησή μου στο πρόγραμμα της Ακαδημίας «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου» μου έδωσε τη δυνατότητα να εξελίξω τις γνώσεις μου σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, επενδύοντας σε ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη της οικογενειακής επιχείρησης, μέσα από ένα ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών. Το επίπεδο των εκπαιδευτών και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της Ακαδημίας με βοήθησαν να παρακολουθήσω και να ολοκληρώσω το πρόγραμμα με επιτυχία, με στόχο την προεταοιμασία για την πιστοποίηση από τρίτο ανεξάρτητο φορέα.
   
  Αδραμάνης Παναγιώτης Δ. | Αριδαία ΠΕΛΛΑΣ
  FAQS

  Ρωτήστε τους ειδικούς

   Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

   Στις άμεσες προτεραιότητες της Ακαδημίας είναι να διοχετεύσει τους αποφοίτους της στον επαγγελματικό κλάδο του Αλουμίνιου, αξιοποιώντας το δίκτυο των συνεργατών της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

   Το πρόγραμμα εκπαίδευσης 600 ωρών, με τίτλο «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου» σπευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στον κλάδο των Αρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου με ελάχιστη ή και καθόλου εμπειρία.

   Πολύ εύκολα, συμπληρώνοντας τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ένας από τους εκπροσώπους μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.

   • Πρόγραμμα «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου»: Διάρκεια 600 διδακτικές ώρες. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε ένα έτος και υλοποιείται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Ακαδημίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

   Το πρόγραμμα των 600 ωρών υλοποιείται 1 φορά κάθε έτος, σε ολιγομελή τμήματα των 20-25 ατόμων, με έμπειρους εκπαιδευτές της Ακαδημίας και εκπροσώπους φορέων από τον κλάδο του Αλουμινίου στην Ελλάδα.

   Στις άμεσες προτεραιότητες της Ακαδημίας είναι να διοχετεύσει τους αποφοίτους της στον επαγγελματικό κλάδο του Αλουμίνιου, αξιοποιώντας το δίκτυο των συνεργατών της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

   Με την επιτυχή παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ακαδημίας , οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις Πιστοποίησης Ατομικών Προσόντων, οι οποίες διενεργούνται από Τρίτο Ανεξάρτητο Φορέα,  και στη συνέχεια να λάβουν την αντίστοιχη πιστοποίηση.