28/07/2022

Η χρησιμότητα της Συμβουλευτικής στην ανάπτυξη τεχνικών εταιρειών στον κλάδο αλουμινίου

Ο όρος Συμβουλευτική στις τεχνικές εταιρείες στον κλάδο του αλουμινίου, πολλές φορές δημιουργεί κάποια ασάφεια σχετικά με την ερμηνεία που δίνεται, αν και αποτελεί σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής λειτουργίας στον επαγγελματικό χώρο. Μια αρκετά καλή προσέγγιση του όρου θα ήταν «Η τέχνη της υποστήριξης».

Η χρήση της Συμβουλευτικής κάνει αισθητή την παρουσία της συχνά στην καθημερινότητά μας. Κάτι που εντείνεται ακόμα περισσότερο λόγω των διαφορετικών αντιλήψεων, λόγω βιαστικών αποφάσεων, λόγω προκαταλήψεων, αλλά και λόγω απουσίας αναθεώρησης των πραγμάτων. Πρόκειται για θέματα που στο σύνολό τους, πολλές φορές, ενισχύουν την απουσία επικοινωνίας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωτικές κινήσεις.

Η γνώση των βασικών θεματικών ενοτήτων της Συμβουλευτικής είναι χρήσιμη τόσο μεμονωμένα σε έναν τεχνικό ή στέλεχος μιας εταιρείας, όσο και στο σύνολο λειτουργίας μιας εταιρείας. Η συμβουλευτική υποστήριξη στον κατασκευαστικό κλάδο του αλουμινίου, βοηθάει στο να γίνουν πιο κατανοητοί τρόποι και τεχνικές που μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας μιας τεχνικής εταιρείας. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερο έλεγχο, καλύτερους χειρισμούς, περισσότερη ασφάλεια, καλύτερο συντονισμό, μείωση νεκρών χρόνων, που με τη σειρά τους οδηγούν στην κερδοφορία και ανάπτυξη της εταιρείας. Μέσω της συμβουλευτικής, μια κατασκευαστική εταιρεία στον κλάδο του αλουμινίου ενισχύεται στο να μπορέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να βάλει τις σωστές βάσεις για την μετέπειτα πορεία της.

Μέσω της συμβουλευτικής, μια κατασκευαστική εταιρεία στον κλάδο του αλουμινίου, μαθαίνει να πιστεύει στη δυναμική της και τις δυνατότητες που μπορεί να κρύβει. Κάτι που προκύπτει από ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης ανάμεσα σε αυτήν και τους συμβούλους, και την καθιστά έτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις δυσκολίες και προκλήσεις που θα βρεθούν στον δρόμο της. Μπορούν, ακόμα, και να ενισχυθούν κατασκευαστικές του συγκεκριμένου κλάδου με μικρή εμπειρία στον χώρο, ιδιαίτερη εξειδίκευση, με διαφορετική στοχοθεσία και ιδιαιτερότητες αλλά και οποιαδήποτε εταιρεία επιθυμεί έντονα να βελτιστοποιήσει τον τρόπο λειτουργίας της.

Βέβαια, για να γίνουν όλα τα παραπάνω, πρέπει η κατασκευαστική εταιρεία να επιθυμεί πραγματικά να ενταχθεί σε πρόγραμμα συμβουλευτικής, με την παράλληλη διαδικασία εκμάθησης βασικών θεματικών ενοτήτων. Η υποψήφια τεχνική εταιρεία, είναι σημαντικό να είναι δεκτική σε προτάσεις, σε συνεργασίες από εταιρείες ηγετικής παρουσίας στον χώρο, που αποδεδειγμένα παίζουν καθοριστικό ρόλο στον τομέα τους πολλές δεκαετίες τώρα. Εταιρείες που λόγω πολυετούς εμπειρίας θέτουν σε αμφισβήτηση ότι νέο υπάρχει και μπορεί να τους βελτιώσει, δείχνοντας, πολλές φορές, υπέρμετρο εγωισμό, αμφισβήτηση και απαξίωση, αρνούνται να εξετάσουν, έστω και σε δοκιμαστικό στάδιο, μια δυνατότητα μοναδική που τους παρέχεται. Μια δυνατότητα που μπορεί πραγματικά να υποστηρίξει σημαντικά το έργο τους, την επαγγελματική και κατ’ επέκταση προσωπική ζωή τους.

Η κατάλληλη εταιρική Ακαδημία με υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, έχει το know how για να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, υπηρεσίες στοχευμένες στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, που ήδη κάνουν αίσθηση φέρνοντας αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στους συνεργάτες της. Μια τεχνική εταιρεία με ανοιχτούς ορίζοντες και βλέψεις για ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό, δεν έχει παρά να βασιστεί και να επενδύσει σε τέτοιες ενέργειες, προκειμένου να φτάσει άμεσα και αποτελεσματικά στους στόχους της, καλύπτοντας μοναδικές της ανάγκες.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως η Συμβουλευτική, δεν αποτελεί βέβαια απλά παροχή συμβουλών, αλλά είναι μια αμφίδρομη επικοινωνία, που παρέχει σφαιρική υποστήριξη. Στόχος είναι η δραστηριοποίηση της ίδιας της εταιρείας και η ενεργοποίηση των δυνατοτήτων της. Ουσιαστικά, η σε βάθος ανακάλυψή της. Η εφαρμογή στην πράξη, όλων όσων έχουν συμπεριληφθεί στο πλαίσιο της αμοιβαίας αυτής συνεργασίας, έρχεται να προσφέρει την βελτιστοποίηση στους τρόπους λειτουργίας και την τελική υπεραξία των υπηρεσιών μιας τεχνικής, κατασκευαστικής εταιρείας.

Στο συνολικό βέλτιστο αποτέλεσμα έρχονται να συμβάλουν και να παίξουν καθοριστικό ρόλο και οι υπόλοιπες δράσεις μιας Ακαδημίας, όπως η τεχνική υποστήριξη, οι σπουδές στον κλάδο του αλουμινίου, τα ταχύρρυθμα σεμινάρια εξειδίκευσης, οι διεθνείς πιστοποιήσεις κ.α. Μια Ακαδημία, πρέπει στο σύνολο των δράσεων της να έχει σαν συνισταμένη της τη συμβουλευτική, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι η συνολική και μέγιστη υποστήριξη των συνεργατών μας. Μόνο με την εξέλιξη των συνεργατών μπορεί να επέλθει η ανάπτυξή. Είναι κάτι που, όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο, οφείλουν να το γνωρίζουν πολύ καλά και φροντίζουν να υπηρετούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Συνεργασία ισχυρών συνεργατών σημαίνει καλύτερη ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών προς τους πελάτες. Μια Ακαδημία για να πετύχει στον τεχνικό κλάδο του αλουμινίου, πρέπει να καινοτομεί και να προσκαλεί όλους όσους επιθυμούν να υπηρετήσουν με σεβασμό τον κλάδο, να γίνουν μέλη της.

Αντώνης Αμανιός

BUSINESS CONSULTANT | Architectural Aluminium Academy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετικά Άρθρα