Φώτης Ανδρίκος

Technical Trainer

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Φώτης Ανδρίκος είναι απόφοιτος των ειδικοτήτων «Μεταλλικές Κατασκευές – Συγκολλήσεις» και «Συντήρηση Συστημάτων Κεντρικής Θέρμανσης & Ψύξης» του μηχανολογικού τομέα της σχολής του ΟΑΕΔ. Εργάζεται στον χώρο των κατασκευών από το 2004 και ειδικότερα στον τομέα των μεταλλικών και μηχανολογικών – μηχανουργικών κατασκευών.

Από το 2004 έως το 2011 ασχολήθηκε με τις μεταλλικές κατασκευές (κουφώματα και σιδηροκατασκευές). Παράλληλα, το διάστημα 2007 – 2011 συμμετείχε ως συνέταιρος στην επιχείρηση κουφωμάτων αλουμινίου και PVC με την επωνυμία «Κουφώματα Αλουμινίου και PVC Κρίτσκας Βασίλειος – Ανδρίκος Φώτιος». Από το 2012 έως και σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τις κατασκευές αλουμινίου και με την εκπαίδευση εργαζομένων και κατασκευαστών κουφωμάτων αλουμινίου. Από το 2014 έως το 2019 υπήρξε προϊστάμενος στο κατασκευαστικό τμήμα κουφωμάτων αλουμινίου μεγάλων έργων της ALUMIL, με κύρια καθήκοντα τη διαχείριση και την εκπαίδευση υφιστάμενων και νέων εργαζομένων στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου της εταιρείας καθώς και σε θέματα Ασφάλειας και Υγιεινής.

Τον Νοέμβριο του 2020 εντάχθηκε στην Alumil Academy ως εκπαιδευτής στις πιστοποιήσεις κατασκευαστών και στους τεχνικούς κουφωμάτων αλουμινίου, ενώ από τον Ιανουάριο 2022 ανήκει στο δυναμικό της Architectural Aluminium Academy με την ιδιότητα του Technical Trainer.