07/03/2023

Σεμινάριο για μηχανικούς:
«Εξοικονόμηση Ενέργειας: Πρώτη προτεραιότητα στο σχεδιασμό κτιρίων»

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 17:30, στο ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας

Μετά από τα τρία σεμινάρια που πραγματοποιήσαμε μέσα στον Ιανουάριο σε Θεσσαλονίκη, Χανιά και Λάρισα, η Ακαδημία διοργανώνει ένα ακόμα σεμινάριο για μηχανικούς, σε συνεργασία με την ALUMIL και το ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας. Το σεμινάριο με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας: Πρώτη προτεραιότητα στον σχεδιασμό κτιρίων – Νέα υλικά και η κρίσιμη συμβολή των κουφωμάτων» και εισηγητή τον κ. Νικόλαο Κεραμίδα, Αρχιτέκτονα Μηχανικό I.U.A.V. και Technical Training Supervisor της Ακαδημίας, πραγματοποιείται την Πέμπτη 16 Μαρτίου, 17:30-20:00, στο κτίριο του ΤΕΕ (Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα) και απευθύνεται σε μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, τεχνικές εταιρείες και φοιτητές πολυτεχνικών σχολών.    

Στοχεύοντας στην ενημέρωση των μηχανικών σχετικά με τον βιώσιμο σχεδιασμό και τη βιώσιμη κατασκευή κτιρίων, τάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του κατασκευαστικού κλάδου, το νέο σεμινάριο που διοργανώνουμε εστιάζει στα νέα υλικά και την κρίσιμη συμβολή των κουφωμάτων στην εξοικονόμηση ενέργειας. Συγκεκριμένα, στο σεμινάριο θα αναλυθούν τα παρακάτω θέματα: 

  • Ενεργειακή κατάσταση υφιστάμενων κτιρίων. 
  • Πρότυπα νέων κατασκευών – Παθητικά κτίρια. 
  • Η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της ορθής μελέτης και κατασκευής του κελύφους.  
  • Εγκατάσταση κουφωμάτων: Η επίδρασή τους στην ενεργειακή απόδοση των νέων κτιρίων. 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη φόρμα που θα βρουν εδώ.   
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετικά Άρθρα