07/02/2023

Η Architectural Aluminium Academy
δίπλα στους μηχανικούς

Τρία σεμινάρια που ανοίγουν τον δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου. 

Με όραμα την αναβάθμιση του τρόπου σχεδιασμού και κατασκευής των κτιρίων σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας, η ομάδα μας συμμετείχε τον Ιανουάριο σε τρία σεμινάρια για μηχανικούς, με στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τις νέες τάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του κατασκευαστικού κλάδου.  

Στις 19 Ιανουαρίου, ο Technical Training Supervisor της Ακαδημίας, κ. Νικόλαος Κεραμίδας, ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στην ενημερωτική εκδήλωση «BIM & Beyond: Ψηφιακές Δεξιότητες & Επιχειρηματικές Ευκαιρίες για Μηχανικούς» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από το ΤΕΕ – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των μηχανικών που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα για τις νέες τάσεις και τεχνολογίες που διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον του επαγγέλματος, ενώ η ομιλία του κ. Κεραμίδα επικεντρώθηκε στη μεθοδολογία BIM (Building Information Modeling / Μοντελοποίηση Κατασκευαστικών Πληροφοριών) για εφαρμογές κουφωμάτων στο κέλυφος με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Στις 25 Ιανουαρίου, ο κ. Κεραμίδας βρέθηκε στα Χανιά, ως εισηγητής στην ημερίδα «Σχεδιασμός κτιρίων για εξοικονόμηση ενέργειας, νέα υλικά και η σχέση του κουφώματος με την τελική επίδοση του κελύφους» που συνδιοργανώσαμε με το ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Κρήτης. Στην ημερίδα συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα όπως η ενεργειακή κατάσταση των υπαρχόντων κτιρίων, τα πρότυπα των παθητικών κτιρίων, ο ρόλος της ορθής μελέτης και κατασκευής κτιρίων και κουφωμάτων στην εξοικονόμηση ενέργειας και η σχέση νέων κατασκευών με την εγκατάσταση και την απόδοση των κουφωμάτων.   

Την ίδια μέρα, η ομάδα μας ταξίδεψε στη Λάρισα, όπου, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο «Καραβιδές & Συνεργάτες», διοργάνωσε το σεμινάριο «Πυράντοχα Συστήματα Αλουμινίου & Οδηγίες Εγκατάστασης Κουφωμάτων», το οποίο παρακολούθησαν μηχανικοί από τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.  

Από την αρχή της λειτουργίας της, η Ακαδημία επικεντρώνεται σε δράσεις που αποσκοπούν στη συνεχή ενημέρωση και ανάπτυξη των μηχανικών, παρέχοντάς τους εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε όλες τις νέες τάσεις, εξελίξεις και προκλήσεις του κατασκευαστικού κλάδου. Καθώς το ανθρώπινο δυναμικό της Ακαδημίας αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από μηχανικούς, η ομάδα μας είναι η πλέον κατάλληλη για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των μηχανικών με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.      

Αν χρειάζεστε υποστήριξη και θέλετε να ενημερωθείτε για τις λύσεις που μπορούμε να σας προσφέρουμε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα εξειδικευμένα στελέχη μας εδώ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετικά Άρθρα